GE Intelligent Platforms je sedaj del skupine EMERSON

Ameriški tehnološki velikan EMERSON, specializiran za avtomatizacijo sistemov v industriji, energetiki in zgradbah je v prvem polletju 2019 zaključil prevzem Genera Electricove divizije GE Intelligent Platforms, enega vodilnih ameriskih proizvajalcev industrijskih krmilnikov (PAC RX3i, VersaMax,RSTi-EP) in industrijskih računalnikov.

S širitvijo na področje krmilnikov in industrijskih računalnikov EMERSON širi svojo ponudbo in utrjuje položaj celovitega ponudnika rešitev procesne, hibridne in diskretne avtomatizacije. Uporabnikom so tako na voljo celovite rešitve, ki jim omogočajo vpeljavo rešitev Industrije 4.0, Interneta stvari in prehod v digitalno družbo na varen in učinkovit način.

Metronik, ki je sedaj uradni distributer in partner EMERSONA za področje krmilnikov in industrijskih računalnikov, bo uporabnikom še naprej zagotavljal inovativne rešitve najvišje kakovosti skupaj z vrhunsko tehnično podporo.

Obstoječ prodajni program Inteligent platforms se v osnovi ne spreminja, EMERSON pa s prevzemom zagotavlja tudi dolgoročno podporo in servis vse že vgrajene opreme GE Intelligent platforms. Hkrati je EMERSON  že začel z obsežnimi investicijami v razvoj in razširitev ponudbe proizvodov na področju industrijskih krmilnikov, kjer je že prišel na trg z zmoglivejšim krmilnikom iz družine PAC RX3i (CPL410), v letu 2020 pa bo obogatil  ponudbo mini in mikro krmilnikov za področje avtomatizacije strojev.

Prodajni program se širi tudi na področju industrijskih računalnikov in prvi rezultat sinergije je nova družina industrijskih monitorjev, web panelov in panelnih računalnikov, ki postavlja nove standarde v zahtevnih industrijskih okoljih.