Izboljšajte delovanje regulacijskih zank in optimizirajte svoje procesne sisteme z uporabo napredne analitike in umetne inteligence

Raziskave kažejo, da v procesni industriji učinkovito deluje le okrog 20 odstotkov regulacijskih zank. Zato lahko s stalnim spremljanjem delovanja regulatorjev in ustreznim ukrepanjem precej izboljšamo številne procese, ki so odvisni od njihovega delovanja.

Pri temu je procesnim inženirjem v veliko pomoč orodje Proficy CSense proizvajalca GE Digital, ki s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja neprestano spremlja delovanje množice regulacijskih zank in v realnem času opozarja, katere ne delujejo optimalno. Hkrati pa preko različnih metod za uglaševanje regulatorjev predlaga nove in izboljšane (PID) parametre.

Več informacij o optimizaciji delovanja regulacijskih zank s programskim orodjem Proficy CSense si lahko preberete v članku na povezavi:

https://www.ge.com/digital/blog/control-loop-optimization-food-and-beverage-manufacturing-small-tweaks-big-impact

Poleg tega pa lahko Proficy CSense uporabimo tudi na področju digitalizacije in optimizacije procesov v industriji s pomočjo uporabe t.i. digitalnega dvojčka. Z algoritmi umetne inteligence se digitalni dvojček lahko nauči kompleksnih medsebojnih odvisnosti med procesnimi veličinami (npr. temperatura, tlak, pretok, odprtost ventila, nivo tekočine) in izhodnimi parametri (npr. končna kakovost izdelka, poraba energije, iztrošenost materiala), ki jih uporabimo kot nova spoznanja za izboljšanje delovanja procesov, kakovosti, produktivnosti in zniževanje stroškov. 

Več informacij o optimizaciji procesov z digitalnim dvojčkom s konkretnimi primeri uporabe lahko najdete na povezavi:

https://www.ge.com/digital/blog/machine-learning-and-analytics-process-engineers-dont-have-be-data-scientist

Več o orodju Proficy CSense in kako deluje v praksi si lahko ogledate tudi v zbirki video posnetkov na:

Če želite tudi sami preizkusiti orodje Proficy CSense, izboljšati delovanje regulacijskih zank, bolje spoznati delovanje procesnih sistemov in optimizirati njihovo delovanje, kontaktirajte vodjo programa GE Digital dr. Aljaža Stareta na aljaz.stare@metronik.si.