Ljubljanske mlekarne so bile izbrane za Tovarno leta 2019

Ljubljanske mlekarne so osvojile prestižni naziv Tovarna leta 2019, ki ga podeljuje Časnik Finance. V okviru projekta se predstavljajo dobre prakse s področij digitalizacije proizvodnje in poslovanja, interneta stvari, učinkovitosti proizvodnje in energetske učinkovitosti.

»To družbo smo izbrali, ker je tehnološko napredna in posluje v skladu z načeli industrije 4.0. Algoritemsko spremljanje in napovedovanje proizvodnje jim omogočata, da vsak teden delajo 485 različnih izdelkov,« je izbiro utemeljil Anton Papež, predsednik strokovne komisije izbora Tovarna leta 2019.

Pomemben del avtomatizacije in digitalizacije v Ljubljanskih mlekarnah je tudi  proizvodni informacijski sistem MePIS, ki smo ga uvedli v Ljubljani in Mariboru.

Njegove glavne naloge so zagotavljanje sledljivosti in kakovosti ter obvladovanje učinkovitosti (OEE). MePIS je integriran s sistemom SAP in z informacijskim sistemom za upravljanje skladišč. Prav tako smo uvedli historian za shranjevanje procesnih podatkov in Metronikov sistem za podporo energetskemu managementu MePIS Energy.

Ljubljanskim mlekarnam čestitamo in smo ponosni, da smo del njihovega uspeha.

Več o uvedenih rešitvah pa si lahko preberete na spodnjih povezavah.

MES

Operativna odličnost – OPEX

Energetski management

Računalniški nadzor procesov

Foto: Matej Kolakovic / Ljubljanske mlekarne