OPTO 22 je predstavil novo generacijo krmilnih sistemov groov EPIC

Opto 22 je predstavil novo generacijo krmilnih sistemov groov EPIC. Groov EPIC (Edge Programmable Industrial Controller) je modularen krmilni sistem, ki v sebi združuje lastnosti modularnega krmilnika, prikazovalnega panela in komunikacijske naprave z zmožnostjo varnega povezovanja v IIoT (Industrial Internet of things) omrežja. Tehnologija IIoT prestavlja revolucijo v povezovanju sistemov v avtomatiki , saj omogoča direktno varno izmenjavo velike količine podatkov med industrijskimi sistemi in IoT informacijsko infrastrukturo preko interneta.

Osnovo groov EPIC krmilnega sistema predstavlja zmogljiv quad core procesor z dvema Gigabit Ethernet vmesnikoma in dvema USB vmesnikoma za serijsko komunikacijo. Procesor nadgrajuje zaslon na dotik visoke resolucije, ki lahko opravlja funkcijo prikazovalnega panela in prikaz diagnostike sistema. Dodaten HDMI izhod omogoča direktno priključitev dodatnega zunanjega prikazovalnika.

Programiranje krmilnikov poteka s pomočjo programske opreme PAC control z diagrami poteka, za zahtevnejše aplikacije pa je vgrajena podpora za skriptni jezik. Predvidena je tudi podpora za IEC 61131 programske sisteme , ki bo na voljo kasneje. Povezljivost z ostalimi sistemi avtomatike zagotavlja v groov Edge vgrajena Ignition Edge in OPC UA tehnologija, povezljivost z IT sistemi v oblaku pa omogoča uporaba Node-RED programskega okolja in MQTT/Sparkplug protokola.

Podnožje krmilnika je narejeno iz nerjavečega jekla in poleg napajalnika in procesorja sprejme do 16 vhodno – izhodnih modulov. Ob predstavitvi krmilnika je Opto 22 poskrbel za kompleten nabor vhodno/izhodnih modulov gostote signalov do 24 točk . Moduli omogočajo HOT swap zamenjavo med delovanjem, 20 bitna resolucija analognih modulov pa zagotavlja visoko natančnost merjenja. Robustna zasnova krmilnega sistema omogoča delovanje v temperaturnem območju med -20..70C.

Grov Epic Nova generacija
Več o produktu groov EPIC si preberite v priponki.