Vabilo na predstavitev rešitev za kibernetsko varnost ter varne povezave v industrijskem in poslovnem okolju

Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvi tehnoloških rešitev za kibernetsko varnost proizvajalca Bayshore Networks in inovativnih rešitev za varne povezave med IoT napravami in drugimi komponentami sistemov vodenja proizvajalca Tosibox, ki so namenjene uporabi v industrijskem (procesnem) in poslovnem okolju.

Termin in vsebina:

Četrtek, 3.12.2020, od 14. do 15. ure

Kibernetska varnost

Operativna oz. procesna okolja (OT) postajajo z uvajanjem tehnologij Industrije 4.0 na področju avtomatizacije in digitalizacije vse bolj »odprta« in ogrožena pred digitalno usmerjenimi napadalci ali drugimi naključnimi in nenamernimi napakami zaposlenih.

V prvem delu dogodka bomo predstavili, kako se soočimo z izzivi, ki jih predstavlja povezljivost IT in OT mreže, kako zagotovimo boljši vpogled v vidljivosti OT okolja in kako na hiter in enostaven način zaznamo kakršnekoli namerne ali nenamerne grožnje in posege, ki se dogajajo na procesnem delu mreže.

Predstavitev orodij in rešitev za kibernetsko varnost bo izvedel Toby Weir-Jones iz podjetja Bayshore Networks in bo v angleščini.

Varno povezovanje naprav

Z digitalizacijo proizvodnje in uvajanjem tehnologij Industrije 4.0 pa so se pojavile tudi potrebe po učinkovitem, hitrem in varnem povezovanju naprav (npr. med senzorji, krmilniki, SCADA sistemi, PC-ji itd.). Zato se v praksi vse pogosteje soočamo z izzivi, kako čim hitreje vzpostaviti stroškovno učinkovito in varno povezavo za zajem podatkov oz. izmenjavo podatkov med oddaljenimi sistemi, kako na nadzorovan način povezati naprave iz procesnega (OT) omrežja z napravami iz IT omrežja, kako različnim uporabnikom zagotoviti varen vpogled v oddaljene sisteme ali vzdrževalcem omogočiti takojšen in varen dostop do oddaljenih sistemov za hitro odpravljanje napak.

Zato bomo v drugem delu dogodka predstavili rešitve in orodja podjetja Tosibox, ki uporabnikom omogočajo enostavno konfiguracijo povezav varnega (kriptiranega) oddaljenega dostopa, brez potrebe po znanju internetnih tehnologij.

Predstavitev delovanja in prednosti bo izvedel Igor Belina iz podjetja Metronik in bo v slovenščini.

Kje?

Predstavitev bo potekala v okolju Zoom.

Komu je namenjena?

Dogodek je namenjen vsem, ki se ukvarjate z avtomatizacijo in digitalizacijo v industriji ali zgradbah, potrebujete varne povezave med napravami ter za vse, ki bi radi dodatno zaščitili svojo procesno mrežo pred usmerjenimi napadi ali naključnimi in nenamernimi napakami zaposlenih.

Zakaj bi se udeležili?

Spoznali boste sodobne pristope in tehnologije za kibernetsko varnost in varne povezave, ki jih lahko takoj tudi uporabite v industrijskem in poslovnem okolju.

Prijava:

Udeležbo na dogodku, ki je brezplačen, prosimo potrdite na povezavi:

  • Četrtek, 3.12.2020, od 14. do 15. ure (POVEZAVA)

Vabljeni!