Image
Podjetje SATEL iz Finske je vodilni evropski proizvajalec radijskih modemov za prenos podatkov. Družina modemov SATELLINE obsega paleto robustnih radijskih modemov in telemetrijske opreme, primerne za različna okolja in zahteve uporabnikov.

SATELLINE 1870E

Radijski modem SATELLINE 1870E predstavlja cenovno ugodno rešitev brezžične povezave krajšega dosega znotraj industrijskih kompleksov. Deluje v “prostem frekvenčnem področju” 868..870 MHz z maksimalno oddajno močjo do 500 mW, radijski prenos podatkov pa poteka s hitrostjo 19,2 Kbit/s. Modem ima vgrajen programski vmesnik, ki s pomočjo terminalskega programa PC računalnika omogoča enostavno nastavljanje vseh parametrov delovanja modema preko menijev.
Satelline-1870E-radijski-modem-za-komunikacijo-v-industrijskih-kompleksih

SATELLINE EASy

Radijski modem SATELLINE EASy vsebuje UHF radijsko postajo in modemsko ploščo, integrirano v kompaktno aluminijasto ohišje. Idealen je za prenos podatkov med krmilniki in nadzornimi sistemi, saj omogoča transparenten prenos v skladu z industrijskimi protokoli kot so Modbus RTU, Profibus in mnogi drugi. Modem je na voljo za frekvenčno območje od 330…473 MHz in v izvedbi EASY 869 za “prosto frekvenčno področje” 868..870 MHz. Hitrost prenosa podatkov znaša 19,2 Kbit/s pri pasovni širini 25 KHz.
Satelline-Easy-UHF-radijski-modem-za-komunikacijo-v-industrijskih-kompleksih
Satellar-Easy-PRO-radijski-modem-za-komunikacijo-na-vecjih-razdaljah

SATELLINE – EASy Pro

Radijski modem SATELLINE Easy Pro odlikuje oddajna moč do 35W, zaradi česar je primeren tudi za prenos podatkov na daljše razdalje. Deluje v frekvenčnem območju 403…473 MHz, hitrost prenosa podatkov pa znaša 19,2 Kbit/s.. Zaradi zaščite IP67 je primeren za posebno zahtevna industrijska okolja.

SATELLAR XT 5RC

SATELLAR XT 5RC radijski modem zagotavlja prenos podatkov v kritičnih aplikacijah, ki zahtevajo zanesljiv prenos in visoko razpoložljivost povezave na dolgih razdaljah. Modem deluje v frekvenčnem področju 320…520 MHz z maksimalno oddajno močjo 5W, pri čemer hitrost prenosa znaša do 230 Kbit/s. Modem ima vgrajen serijski in Ethernet vmesnik.
Satellar-XT-5R-radijski-modem-za-prenos-podatkov-v-kriticnih-aplikacijah

 SATEL // mag. Jaroslav Toličič // // 01/514-08-16