Švedska Ikea za izvedbo sistema avtomatizacije izbrala Metronik

Družba Ikea, eden izmed mednarodno najbolj priznanih proizvajalcev stvari za dom, bo v kratkem pričela z gradnjo novega trgovskega kompleksa v Ljubljani. V procesu izbora izvajalcev je v močni mednarodni konkurenci kot najboljšega ponudnika za izvedbo sistema avtomatizacije ter nadzora in upravljanja elektro ter strojne energetike izbrala podjetje Metronik.

Odločilno vlogo pri zboru Metronika je poleg ponujene odlične tehnične rešitve in bonitete, ključno vlogo odigrala tudi velikost in izkušenost Metronikove inženirske ekipe ter številne uspešne reference na podobnih projektih avtomatizacije zgradb. Metronikova rešitev bo temeljila na vrhunski v svetu uveljavljeni opremi in tehnologiji proizvajalca Honeywell (Več o opremi), ki sodi med najboljše svetovne dobavitelje in proizvajalce opreme in sistemskih rešitev s področja avtomatizacije zgradb. S povezovanjem naprav v celovit centralni nadzorni sistem bo izvedena avtomatizacija ogrevanja, hlajenja in prezračevanja. Uporaba najsodobnejših tehnologij bo omogočala nadzor nad vsemi energetskimi parametri kompleksa.

Visok funkcionalni nivo rešitve bo omogočal izpolnitev zahtevnih standardov podjetja Ikea glede udobja uporabnikov/kupcev in zagotavljal učinkovito upravljanje stavbe ter varčevanje z energijo. S projektom Ikea si Metronik utrjuje svoj položaj kot vodilno podjetje v regiji za avtomatizacijo zgradb.

Švedska ikea logo